Home » Geen categorie » LEMNISCAAT

LEMNISCAAT

 

 

 

 

 

 

LEMNISCAAT

Samen met 15 vriendinnen heb ik mijn verjaardag mogen vieren.  De eerste verfstrepen op het witte doek (non-verbaal) waren voorzichtig en subtiel maar al snel ontstond er samen dit prachtige onderstaande kunstwerk. De lemniscaat werd al snel in beweging gezet. De verbinding ontstond tussen de
vrouwen die in mijn leven een rol spelen.

Ben jij een halve of een hele cirkel?
Lemniscaat betekent een verbinding van twee cirkels die in elkaar overgaan. Het teken van oneindigheid.

Als je een hele cirkel bent, dan ben je heel. Compleet. Je hebt genoeg aan jezelf. Je bent een individu dat uitgaat van zijn eigen kracht. Als je een relatie met een andere hele cirkel hebt, dan vorm je samen een lemniscaat, een liggende acht. In een relatie inspireer je elkaar, je stimuleert elkaar naar een grotere hoogte, zonder je eigen identiteit te verliezen.

Als je een hele en een halve cirkel vormt binnen je relatie dan gaat dit op den duur niet werken. De halve cirkel is niet compleet, kan niet zonder de ander, is afhankelijk. De energie kan niet vrijelijk stromen. Er ontstaat dan stagnatie! De halve cirkel zal zelf eerst een hele cirkel moeten worden om de relatie een kans van slagen te geven. Een relatie bestaande uit twee halve cirkels, werkt weer wel. De twee halve cirkels vormen samen een hele cirkel. Twee halve cirkels hebben elkaar nodig. Er is een bepaalde afhankelijkheid. Ze kunnen niet zonder elkaar om zich een hele cirkel te voelen. Theoretisch is dat misschien niet perfect, maar er is wel harmonie. De uitdaging is voor beiden om door te groeien tot een hele cirkel. Waar het vaak mis gaat is dat de één doorgroeit en uitgroeit van een halve naar een hele cirkel en de ander niet. Dat is de reden dat veel relaties stuklopen. De één groeit door de ander blijft stilstaan.

Om uit deze stagnatie te komen zal de halve cirkel mogen werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Om zo tot een hele cirkel uit te groeien.

 


Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 010918

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *