Home » HET FUNDAMENT (weg naar vrijheid)

Het fundament (weg naar vrijheid) is een model waarin de ontwikkelfasen van het kind van 0 tot 21 jaar zijn weergegeven. Zodra het kind geboren wordt, begint de zoektocht naar ultieme vrijheid, naar zichzelf zijn. Deze zoektocht loopt via vaste route, die samen de weg naar vrijheid vormen.
Binnen het fundament hebben wij 7 stappen (thema’s) te zetten om dit proces te voltooien en uit te komen bij onze eigen vrijheid. Het zijn de 7 stappen van ontwikkeling die wij doorlopen van geboorte naar volwassenheid. Elke stap is van belang hoe en op welke manier het wordt ontwikkelt. Na 21 jaar gaan deze ontwikkelfasen natuurlijk gewoon door. Wij als volwassen mensen hebben elke dag met deze thema’s te maken. En wij kunnen onszelf verder ontwikkelen door bewust hiermee aan het werk te gaan.
De thema’s zijn: veiligheid, verbinding, zelfstandigheid, ik en de ander, intimiteit, verantwoordelijkheid en vrijheid. Dit model geeft inzicht in welk thema je stagneert en waar de uitdaging ligt om dit thema verder te ontwikkelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Het model het Fundament (de weg naar vrijheid) wordt gebruikt bij de workshops MindYourBody en Leerkracht in balans.
Voor meer informatie, klik op de blauwe link.