Home » Body & Mind Language

Lichaamsgerichte therapie “Body & Mind Language”:

BML leert je voelen dat je lichaam je een heleboel te vertellen heeft.
Door het lichaam en de mind met elkaar te verbinden ontstaat er bewustwording en persoonlijke groei. 

Het uitgangspunt van Body & Mind Language is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een verandering binnen de bewegingsmogelijkheden van ons lichaam heeft direct een uitwerking op ons denken en voelen. Het lichaam is een drager van boodschappen. Veel van deze boodschappen zijn ons onbewust en onbekend. Maar we kunnen deze boodschappen wel oppikken. Het hele lichaam geeft continu weer wat er aan informatie binnen in ons ligt opgeslagen.


Er is meer wijsheid in je lichaam dan in je diepste filosofie” (Friederich Nietzsche)

Luisteren naar je lichaam…HOE en WAAROM?

Het lichaam communiceert met ons de hele dag door. Het fluistert en vertelt ons via sensaties hoe we er aan toe zijn op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.
Het lichaam streeft van nature naar balans. Wanneer we in balans zijn , zijn we in een natuurlijk staat. Een staat van ontspanning, vrede, positiviteit, rust, ruimte en flow. De energie stroomt door ons heen, zonder blokkades. Wanneer we uit balans zijn laat ons lichaam dat weten door ons signalen van spanning, stress, blokkades, verdoofdheid, pijn en emotioneel ongemak ervaren. Disbalans kan ontstaan door verschillende oorzaken. Je kunt dan denken aan: verkeerde voeding, weinig beweging, pieker gedachten, stress, negeren van emoties, negativiteit, en weerstand bieden aan hetgeen zich aandient. Kortom: door onvoldoende voor onszelf te zorgen.

Hoe langer we de signalen van ons lichaam negeren en weerstand bieden, hoe harder ons lichaam gaat schreeuwen. De klachten worden groter, pijnlijker, en kunnen leiden tot klachten als: emotionele uitputting, blessures, chronische klachten, angstgevoelens, depressie en burn-out. Je wordt gedwongen tot stilstand te komen en gedwongen om naar je lichaam te luisteren.

Wanneer we ongemak of pijn ervaren hebben we de neiging om er van weg te gaan. We willen niet voelen, of de confrontatie niet aangaan. We zoeken afleiding of gaan op zoek naar oplossingen of medicijnen. We zijn bang voor de pijn voor de confrontatie, het ongemak en de pijn.

Wanneer we de wortel van het probleem willen aanpakken en willen helen, groeien, of veranderen/transformeren is het belangrijk om rustig stil te staan bij hetgeen zich aandient. Stilstaan bij de boodschap die in het signaal verborgen ligt. Je mag de tijd nemen om stil te staan, te voelen, je sensaties te verkennen, je open stellen. Dit zonder oordeel van goed of fout. Verkennen zonder oordeel vanuit een liefdevolle houding. Om de boodschappen van het lichaam te kunnen ontvangen is het belangrijk om afgestemd te zijn met ons lichaam, de tijd nemen om echt te voelen, accepteren wat zich aandient.Hier is moed en zelfliefde voor nodig. Te luisteren zonder oordeel naar de wijsheid van ons lichaam.

Oordeelloos luisteren is al een hele opdracht maar stelt ons in staat om oplossingen niet langer buiten onszelf te zoeken maar de antwoorden te vinden in onszelf. Het brengt ons hernieuwde kracht, patronen kunnen doorbroken worden, en nieuwe balans kan gevonden worden. Het lichaam is een afspiegeling van ons onderbewustzijn. Dat wat we nog niet kunnen zien of begrijpen leeft in ons lichaam. Wat nog niet bewust is kan door te luisteren bewust gemaakt worden.  Wanneer we bewust zijn kunnen we veranderen en nieuwe keuzes maken.

Luisteren naar ons lichaam is essentieel voor ontwikkeling, zelfbewustzijn, persoonlijke groei en persoonlijk leiderschap. 

Je lichaam is je beste vriend. Communicatie is een belangrijk ingrediënt in een gezonde relatie ook in relatie met je lichaam! Net als een goede vriend heeft je lichaam het allerbeste met je voor. Het lichaam wil dat het goed gaat met jou! Dat je gezond, gelukkig en balans bent. Kortom: Heb lief, heb je lichaam lief, jezelf lief, de pijn, je spanning, je weerstand, je verdriet, je boosheid, alle emoties, verwelkom ze en wees dankbaar voor het cadeau dat ze brengen, de informatie die ze je geven.

Mocht je behoefte hebben aan persoonlijke lichaamsgerichte coaching of therapie in het leren luisteren naar je lichaam. Bel of mail mij gerust.


Workshop en training

Werken aan je FUNDAMENT!

MindYourBody

MINDYOURBODY is een workshop en training die ik zelf heb ontwikkeld.
Door de thema’s van de ontwikkelfasen van het kind (weg naar vrijheid) in beweging te zetten vanuit de BML. Dit heeft geresulteerd in een workshop en training waar bewustwording vanuit de MIND (kennis en theorie) en vanuit het lichaam (BML) samen tot een enorme ontwikkeling zorgt.
We werken aan het verstevigen van ons fundament op mentaal, emotionele en fysiek niveau.
Hier worden lichaam en geest uitgedaagd om hun potentieel te vergroten. Met als gevolg dat u zich vitaler en krachtiger voelt & bruist van energie en creativiteit.

Deze inspirerende workshop brengt je letterlijk en
figuurlijk in beweging vanuit de mind en de BODY.

Misschien herken je het wel:

  • geen rust kunnen vinden
  • energie weg voelen stromen

Dan is deze workshop iets voor jou!
Een moment voor jezelf, je hoofd leegmaken, lekker ontspannen en bewegen, jezelf weer opladen, inspiratie opdoen en vooral veel plezier hebben.

Wat het je kan opleveren is:

  • levenslust
  • energie
  • evenwichtigheid
  • creativiteit
  • rust.

Tijdens deze avonden worden er technieken gebruikt als:
*enneagram *body&mind language *NLP
*systemische werken *innerlijkkind *mindfulness.

De ervaringen en theorie die je gaat opdoen zijn direct
in je dagelijks leven toepasbaar.
Deze workshop brengt zelfbewustzijn en
persoonlijke ontwikkeling teweeg die zorgen voor
een betere balans in je MIND&BODY.