Home » Hypnotherapie

Hypnotherapie (hypnose)
Hypnotherapie is een behandelmethode bij klachten van psychische, fysieke en psychosomatische aard. En biedt een snelle en blijvende oplossing. Wil jij af van o.a. je emotionele klachten zoals onzekerheid, angsten of stress? Of van fysieke klachten zoals prikkelbare darm syndroom, of overgangsklachten? 

Jouw probleem wordt bij de wortel opgelost! 

Wat is hypnose?
Hypnose is een natuurlijk verschijnsel het is geen slaap maar een toestand van opperste concentratie. Hypnose is een bewustzijnstoestand waarbij je lichamelijk en geestelijk zeer ontspannen bent. Tegelijk focus je jouw aandacht op je innerlijke wereld.
Hierdoor ontstaat er toegang tot het onderbewustzijn en kun je onder begeleiding werken aan allerlei klachten of problemen.

Je gedrag wordt niet alleen beïnvloed door jouw bewustzijn, maar voor het allergrootste deel door je onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is namelijk de basis van al je gedrag, je emoties en lichamelijke verschijning. Het bevat alle informatie die je in je hele leven verzamelt en opslaat zoals de manier waarop je denkt, ervaart, redeneert, voelt en hoe jij je uit.

Hypnose geeft de mogelijkheid om te werken met het onderbewustzijn, waardoor gedrag en emoties blijvend kunnen veranderen.

Wat kunnen we bereiken met hypnose?
Emoties, die angsten en pijn veroorzaken, vinden hun ontstaan in het onderbewustzijn.
Wist jij dat 60% van alle ziekten een psychische oorzaak heeft? We lossen het probleem dan ook op bij de wortel, dus waar het is ontstaan. Door verandering aan te brengen in het onderbewustzijn is er verandering en verbetering op zowel fysiek als mentaal niveau. Van stressmanagement tot prestatieverbetering en van angstreductie tot pijnbehandelingen.

Wil jij hier van af?

 • Angsten
 • Fobieën
 • Slaapproblemen
 • Vermoeidheid
 • Allergieën
 • Gewichtsreductie/afvallen
 • Depressie
 • Burn-out
 • Stress
 • Pijn
 • Concentratieproblemen
 • Stoppen met roken
 • Onzekerheid/faalangst
 • Overgangsklachten
 • Zelfvertrouwen
 • Vermoeidheidsklachten.

Schrijf je in!

Hypnose brengt ONTSPANNING – VERANDERING – VERBETERING!

Echte hypnose biedt een snelle en blijvende oplossing ten behoeve van psychische en lichamelijke verbetering. Bij de meeste klachten bemerkt u na de eerste sessie al een positief resultaat!

Wil jij dit ervaren?
In drie sessies kom jij erachter wat Hypnotherapie voor jou kan betekenen!

1 ste sessie is ONTSPANNING  1 uur
2 de sessie is VERANDERING 1-1,5 uur
3 de sessie is VERANKERING 1-1,5 uur

De investering voor een hypnose sessie is € 125,00
Een deel van de sessie kunt u vergoed krijgen via de zorgverzekering.

Klik voor meer informatie op de link https://www.herniz.nl/info-particulier/

Extra informatie hieronder voor de liefhebber!

Hoe voelt Hypnose?

Hypnose is een vorm van ontspanning die lijkt op meditatie.
Tijdens de hypnose ben je bewust van je omgeving en volgt je de stem van mij.
Achteraf weet je precies wat er is gezegd. En bepaal jezelf de mate van ontspanning. Ik ben  alleen de begeleider en jij hebt en houdt de controle over jezelf.

Onderbewustzijn: In het onderbewuste liggen onze emoties, onze gedragingen, onze gewoonten, al onze patronen, overlevingstrategieen, drijfveren, overtuigingen, angsten, talenten en eigenschappen als programma’s opgeslagen. Deze programmering staat in het Onderbewuste systeem en zijn vast verankerd en moeilijk te veranderen. Programma’s in het onderbewuste kun je niet wissen wel veranderen van nieuwe suggesties. Je kunt dit zien als de software van een computer.
Bewustzijn: Naast het onderbewuste deel hebben we ook het bewuste deel.
Het bewuste deel of bewustzijn analyseert een probleem en vindt hiervoor een oplossing. De wilskracht staat onder controle van het bewustzijn.
Kritische factor: Het onderbewuste heeft een beschermende laag de kritische factor genoemd.
Deze kritische factor is onderdeel van het bewustzijn.
Om een verandering aan te kunnen brengen in onze programmering van het onderbewustzijn zullen we door de kritische factor heen moeten. Dit kan met behulp van hypnose.

We onderscheiden drie verschillende stadia in de hypnose :

 • Lichte Hypnose/ontspanning (Somnolentie)
 • Midden Hypnose/ontspanning (Hypotaxie)
 • Diepe Hypnose/ontspanning  (Somnambulisme)

 

 

 

 

 

 
Hersengolven tijdens een zelfhypnose.

Hersencellen produceren hersengolven deze trillingen zijn meetbaar.
Weergegeven in Herz (HZ) aantal trillingen per seconde.
Er is duidelijk een verband van de hersenfrequentie en de mate waarin de hersenen actief zijn.

 • Betagolven 15-38 HZ (actieve bewuste staat) Bij stress en spanning krijgen de betagolven de overhand.
 • Alfagolven 8-15 HZ (ontspannen en volledig bewuste staat) Wandelen, muziek luisteren, fantaseren
 • Thetagolven 3-8 HZ (diepe ontspanning, meditatie, visuele staat)  Theta is de ideale bewustzijnstaat voor zelfprogrammering, versneld leren en zelfgenezing.
 • Deltagolven 1-3 HZ (diepe slaap)

Op de foto kun je zien dat mijn rechter hersenhelft nog uitschieters heeft de paarse lijnen.
Dit zijn de betagolven mijn gedachten waren af en toe actief. De linkerhersenhelft geeft een vlakker overzicht met veel blauw en klein beetje groen. (Thetagolven)

Eigen ervaring:
De allereerste keer dat ik hypnose mocht ervaren vond ik het best spannend. Maar ik had vertrouwen in de hypnotherapeut en daardoor kon ik mijzelf overgeven. Vanuit vertrouwen kon ik de diepe ontspanning toelaten. Toen ik uit de ontspanning kwam voelde het als een oase van rust. En spannend… was het helemaal niet!
Waar ik last van had waren de overgangsklachten. Deze klachten zorgden ervoor dat ik zo moe, lusteloos en labiel werd dat ik mijn werk met moeite kon doen. Na de hypnose sessie zijn de opvliegers echt niet weg. Maar ik ga er zo relax mee om dat ik er totaal geen last meer van ondervindt. Ik werk met veel plezier en passie. Ik heb energie, sport, eet gezond neem mijn rust en ben een dankbaar mens. Hypnose therapie heeft mijn leven echt weer kleur gegeven.
Ik gun ook jou om dit te mogen ervaren!